Aktuális számunk tartalmából

Megjelenés 2013. április 10-én.

25. szám

 • Állam és egyház: érdekházasságban? - Interjú Jakab Attila vallástörténésszel

  Jakab Attila egyetemi tanulmányait a Gyulafehérvári Római Katolikus Hittudományi Főiskolán kezdte. 1990 és 1998 között a strasbourgi Marc Bloch Egyetem Katolikus Teológia Karán tanult, és doktorátust (PhD) szerzett. 1998 és 2002 között a genfi egyetemen dolgozott. Több hazai és nemzetközi tudományos társaság tagja. A Peter Lang berni kiadónál a „Christianismes anciens” (Ókereszténységek) sorozat társszerkesztője. Jelenleg regisztrált álláskereső Magyarországon. Ugyanakkor rendszeres előadója hazai és külföldi konferenciáknak. A teljes cikket magazinunk 25. számában elolvashatja.

 • A zöld szemű szörny: a féltékenység

  Kevés érzelmi zavar tud olyan fájdalmas, lassan gyógyuló és mély sebet ejteni, mint a féltékenység. Szinte mindenkit gyötrő befolyása alatt tart ez a „zöld szemű szörny”, vagy ha nem is éppen a féltékenység, de annak rokonbetegsége, az irigység. A teljes cikket magazinunk 25. számában elolvashatja.

 • Válság - krumpli

  A burgonyát senkinek nem kell bemutatni. Szeretjük sülve, főve, köretként vagy önmagában, nassolnivalóként elkészítve is, ráadásul C-vitaminban gazdag, esszenciális aminosavakat és értékes ásványi anyagokat egyaránt tartalmaz. Hatalmas előnye még, hogy könnyen és hosszan eltartható. Nem csak ételként népszerű, hanem haszonnövényként is, megszámlálhatatlan kiskertben növekszik, főleg vidéken, faluhelyen. A teljes cikket magazinunk 25. számában elolvashatja.

 • A szertefoszlott mítosz - a fehérjebevitel hatása az életminőségre

  Az 1980-as években állatokon végzett kísérletek alapján bebizonyosodott, hogy a magas fehérje tartalmú étrend gyorsítja a növekedést és az érést, de megrövidíti az élettartamot. Ha megkérdeznénk akármelyik tizenéves fiút, vajon gyorsabban szeretne nagyobbra nőni, vagy tovább szeretne élni, valószínűleg az előbbit választaná. A teljes cikket magazinunk 25. számában elolvashatja.

Eddig megjelent lapszámok