Ajánló

Ajánló

Gyerekeknek

Gyermekeink leginkább biztonságra, figyelemre és elfogadásra vágynak, különösen akkor, ha bizonytalanság és félelem telepedik szeretteikre.Korunkban egyre nagyobb szüskség van a bizalom érzését erősíteni bennük, amelyben az állatok,a  természet szeretete és az őszinte emberi kapcsolatok sokat segíthetnek.

Ahhoz, hogy érettebb, a nehezebb helyzetekben is kitartó fiatalokká váljanak, meg kell tanulniuk a kudarcaikból, a csalódásaikból is győzelmet kovácsolni. A kedves Cseresznyefa által msélt történetek főhősei is ezt teszik, akik egy-egy új felismeréssel, erkölcsi győzelemmel gazdagodnak történetük végére.

Üljünk le hát gyermekeinkkel a bölcs Cseresznyefa árnyékába, és hallgassuk együtt meséit!

 

Megrendelhető szerkesztőségünktől

120 oldal, Gyólai Gabriella képeivel gazdagon illusztrálva

Szerzők: Szász Ágnes és N.Őri Irma

Ára: 3500 Ft + postaköltség

Ajánló

MEGJELENT

Megjelent a „Nyitott Szemmel-könyvek” sorozat legújabb kötete, mely Salamon király bölcs mondásaiból ad közre rendszerezett, tematizált válogatást, irodalmi szemelvényekkel és más igékkel szerkesztve, gyakorlatias megközelítésben, Rembrandt bibliai tárgyú grafikáival és rézkarcaival illusztrálva.
Szép, igényes ajándék lehet fiataloknak és idősebbeknek egyaránt.
Mérete: 15x15 cm, 152 oldal Ára: 2500 Ft
Megrendelhető: www.nyitottszemmel.hu, szerkesztoseg@nyitottszemmel.hu
Ajánló

66. lapszámunk margójára

Természetes reakció, hogy felzaklat, nyugtalanít és elszomorít minket mindaz, amit ez utóbbi – valljuk be – realisztikusabb forgatókönyv állít. Nem szívesen állunk szóba azzal, hogy elkéstünk a változtatással, a megoldással. „Akkor miért éljünk, küzdjünk, ha nincs jövőnk, és nincs remény?” – teszik fel a kérdést ma fiatalok és idősebbek egyaránt.
De tényleg nincs remény?
Ajánló

65. lapszámunk margójára

A risztotelész engedelmével azt állítom, hogy az irracionális viselkedés az általános, és nem a racionális.Miért? Hadd kérdezzek vissza: miért gyújt rá naponta többször sok millió honfitársunk olyan dobozból, amire hatalmas, vastag betűkkel rá van írva: a cigaretta hetven rákkeltő anyagot tartalmaz, és tízszeresére növeli a rákbetegség kockázatát? Miért vásárlunk tucatjával olyan termékeket, amelyekről előre tudjuk, hogy alig vagy egyáltalán nem is volna rá szükségünk, miközben azon sírunk, hogy milyen betegek vagyunk, milyen drágaság van, hogy egyre rosszabbul élünk, és hamarosan amúgy is tönkretesszük vele egész bolygónkat?
 

Ajánló

A bölcs molekulák

Mostani lapszámunkban olvasható a beszélgetés dr. Oláh Zoltán molekuláris biológus kutatóval a neurodegeneratív betegségekre kidolgozott újfajta lehetőségekről. Tőle az immunrendszerünk működése kapcsán megtudtuk, hogy ha az betolakodót észlel, egy molekulagyűlést hív össze, ahol harminckét lépésben „megvitatják”, mi lenne a helyes eljárása betolakodóval szemben: Karanténba helyezzék? Elpusztítsák? Netán támogassák? Minderre órákat szánnak.
De mi a helyzet az agyunkba beérkező információkkal?

Magazin

Megjelent június 14-én.

Ízelítő a tartalomból

Fizessen elő magazinunkra!

12 hónapra

6500 Ft

(postaköltséggel együtt)

Szeretnék előfizetni
Kiadványaink
A Cseresznyefa árnyékában
A bölcsesség kezdete
Minőségi idő - Időben!
Soós Attila: Reménység a veszteségben
A szeretet himnusza
A belső szobában
Barátom, Jézus
Barangolások a szív országában
Előzd meg a hátfájást DVD