Egymásra hangolva

Egymásra hangolva

Dühöngő családok? - Indulatkezelési ABC

Teljesen természetes, hogy olykor-olykor mérgesek és dühösek leszünk. Az lenne baj, ha soha nem éreznénk dühöt. Viszont ne engedjük, hogy dühünk megakadályozza azt, hogy konstruktív módon reagáljunk az azt kiváltó helyzetben. Hogyan is tegyük ezt?
Egymásra hangolva

A legboldogabb karácsonyom

Leveleim, régi képeslapjaim között keresgélve egy karácsonyi üdvözlőlapra bukkantam. Ez volt ráírva: „Anya, mi bízunk benned!” Aláírás: Kata, Petra, 1989 karácsonya.
Kezemben tartva a kusza betűkkel írt sorokat, felrémlett előttem sok karácsony emléke. Szépeké, boldogoké, keserűeké… Azt gondolnánk, hogy a szeretet ünnepén az emberek egymásnak csak derűs, boldog perceket szereznek, szép ajándékokat adnak...
Egymásra hangolva

Romantikus érzelmek hálójában

„Megtanultam, hogy az emberek elfelejtik, hogy mit mondtál, elfelejtik, hogy mit tettél, de sosem felejtik el, milyen érzést váltottál ki belőlük.” (Maya Angelou afroamerikai költő és színésznő)
Egymásra hangolva

"Fehérek közt egy európai" - Búcsú Vekerdy Tamástól

Valahogy úgy képzeltem, mindig itt lesz, ameddig csak szükségünk lesz rá, hiszen a nagy elmék halhatatlanok… Két nagyobb gyermekünk már szárnyait bontogatja, az ő nevelésükhöz számos személyes tanácsot kaptunk tőle közvetve, de a harmadiknál csak most „izzik be” a kamaszkor. Ki fog erősíteni bennünket?
Egymásra hangolva

Ünnepi szorongások - A karácsony-szindróma

Nincs még egy olyan ünnep a világon, amely érzelmileg annyira magával ragadná az embereket, mint a karácsony. Ki vallásos ünnepként, ki „csak” a szeretet jegyében ünnepli. Készül rá idős, fiatal, családos, egyedülálló és hajléktalan, sőt sokan karácsonytól karácsonyig zített nap, amit felhőtlen szeretetben szeretnénk eltölteni. Megpróbálunk családi és társadalmi szinten is rendezni két nap édeni idillt, amiért az égvilágon semmi sem drága. S mégis, valószínű, hogy a legtöbb családban ez a  karácsony sem fog elmúlni veszekedés nélkül. Vajon miért éppen a szeretet ünnepén esnek egymásnak az egész évben békésen élő rokonok, családtagok?

Magazin

Megjelent május 12-én.

Ízelítő a tartalomból

Fizessen elő magazinunkra!

12 hónapra

5500 Ft

(postaköltséggel együtt)

Szeretnék előfizetni
Kiadványaink
A termsézet csendje 2022 - falinaptár
Minőségi idő - Időben!
Soós Attila: Reménység a veszteségben
A szeretet himnusza
A belső szobában
Barátom, Jézus
Barangolások a szív országában
Előzd meg a hátfájást DVD